Sıkça Sorulan Sorular
- Duvardan Duvara Halı Nedir ?
- Tüy Dökmeyen Halı Nedir ?
- Polyamid Halı Nedir ?
- Rip Halı Halıfleks Nedir ?
- Antibakteriyel Halı Nedir ?
- Metrekare Nedir, Nasıl Hesaplanır ?
- Kontrat Proje Halısı Nedir ?
- Duvardan Duvara Halı Nedir ?
-
Duvardan duvara halı kaza riskini ve incinme şiddetini azaltır. Nemi absorbe ederek kaymayı önler. Düşme ve çarpmaların etkilerini de azaltarak yüksek seviyede bir ayak altı güvenliği sağlar. Halı mükemmel bir ses emiciliği sağlar ve huzurlu, rahatlatıcı, daha sessiz bir iç ortam yaratır. Çocukların öğrenimini engelleyen, stres ve dikkatsizlik yaratan dış sesleri azaltır. Mükemmel akustik avantajlar sağlar. Ses ve gürültü gibi çevresel stresi azaltır, ayrıca dokusu ve rengi sayesinde de görsel huzur ve konfor sağlar.
DUVARDAN DUVARA HALI:
Koleksiyonumuzda bulunan, Her bütçeye ve beğeniye yönelik geniş ebat, desen ve renk çeşidiyle hizmet veren www.duvardanduvara.com sitesi misyonu gereği, sizi zemin kaplamaları ile ilgili her konuda bilgilendirmek, Üretimden Satışa, Satıştan Uygulamaya ve Uygulama sonrası sorumluluğumuzu yerine getirerek, istikrarla satış sonrası hizmet sunarak, müşterilerimizin teveccühüne en iyi hizmet, en iyi ürün, en iyi fiyat politikasıyla, tüm aşamalarda en yüksek kaliteyi müşterilerine sunmak için çalışmaktadır.- Kolay döşenir,Gerektiğinde sökülüp taşınabilir.
- Ses emici özelliği vardır.
- Ortamdaki gürültüyü azaltır.
- Isı yalıtımı; dolayısı ile yüksek oranda enerji tasarrufu sağlar.
- Konforludur. Ortopedik rahatlık sağlar.
- Temizliği Kolaydır.
- Sağlıklıdır. Halılı zeminler alerji yapmaz.
- Düzenli ve doğru yöntemlerle bakım ve temizliği yapılan halılarda mikrop ve bakteri üremez.
- Küf oluşmaz.
- Halı olan zeminlerde sert zeminlere kıyasla havada çok daha az toz partikülü bulunduğu tespit edilmiştir.
- Estetik avantajları çoktur. Görsel zenginliği hayal edebildiğinize eşdeğerdir.
- İstenilen Renk, Desen, Doku, Sıklık, Kalınlık, Ağırlık kalite beklentilerine karşılık verir.
- Döşendiği mekanda bütünlük sıcaklık etkisi yaratır.
- Günümüz teknolojisi ile istenilen elyaftan, istenilen renk ve desende halı üretimi yapmak mümkündür. Toplam kullanıcı maliyeti ( ürün maliyeti, nakliye ve montaj maliyeti, bakım maliyeti )düşüktür.
- Dayanıklı ve Uzun Ömürlüdür
- Ürün yelpazesi ve fiyat aralıkları da çok geniştir.
Halı seçimi önemlidir…
Oteller, evler, ofisler, restoranlar, mağazalar, bankalar, hastaneler, ticari ve sosyal mekanlara halı seçiminde dikkat edilmesi gereken temel konu; kullanım amacına uygun ve estetik bir çevre yaratırken, kolay bakım olanağı gibi değişken ve fonksiyonel ihtiyaçlara da cevap verebilmektir. Duvardan duvara halılar; desen, renk ve doku seçiminde neredeyse sınırsız olanaklar sunar. Bu esneklik nedeniyle özellikle kontrat uygulamalarında tercih edilirler. İyi kalitede bir kontrat halının normal kullanımda aşınması mümkün değildir.Yer döşemesi seçimi yapılırken; estetik kaygılar ve seçilecek ürünün performansı arasında objektif bir denge kurulmalıdır. Kullanım amacı, kolay bakım olanağı gibi değişken ve fonksiyonel ihtiyaçlar bu denklemin diğer önemli parçalarıdır. Normal olarak doğru tercih halıdır. Halı; diğer yer döşemelerine kıyasla mükemmel bir avantaj kombinasyonu sunar. Ticari uygulamalar için tercih edilmesi gereken kontrat halı; mükemmel dayanıklılık ve kolay bakım olanaklarını sınırsız tasarım seçeneğiyle birleştirir.
Günümüzde kontrat halıları, yüksek teknoloji ürünüdür. Elyaf teknolojisi ve halı üretim tekniklerindeki önemli ilerlemeler, halının tam anlamıyla kullanım amacına uygun olarak üretilmesine olanak sağlar. Optimum performansa ulaşmak için, halının iplikli kısmını oluşturan elyaf (hav) ve dokuma türü (yapısı) kullanım amacıyla eşlenmelidir. Satın alma kararını verecek kişi; iç mimar, dekoratör ya da üretici firmalardan profesyonel tavsiye almalıdır. Bununla birlikte planlama sürecinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında genel bir bilgiye sahip olmak oldukça yararlıdır.
Halının avantajları nelerdir ?
Halı; güzel ve sıcak görünümlüdür. Tercih edilen dekorasyon tarzını tamamlayıcı nitelikte renk, desen ve doku seçenekleri sunar, son derece hoş bir hissel yakınlaşma sağlar. Yumuşak, güvenli, sıcak ve rahat bir atmosfer yaratır. Ortamın gürültü seviyesinde azalma ve ısı kaybına karşı yalıtım sağlar
Kaliteli bir kontrat halısı kullanılan tesisin saygınlığı yükselir. Halının toplam kullanıcı maliyeti son derece düşüktür. Toplam kullanıcı maliyeti; ürün maliyeti, döşeme maliyeti, bakım maliyeti ve ürünün ömrünü kapsar. Endüstriyel araştırmalar, kontrat halısı döşenmesindeki toplam kullanıcı maliyetinin, diğer sert zemin döşemelerine göre %25’e varan avantaj sağladığını göstermiştir.
Halı kolaylıkla döşenir ve tüm zemin yüzeylerine uygulanabilir. Bu özellik; yeni yapıların (özellikle toplu konut ve kooperatif uygulamalarında) bitirilmesi, kullanımda olanların yeniden dekore edilmesi konularında zaman ve maliyet tasarrufu sağlar.
Halı bakımı, diğer zemin döşemelerine göre çok daha kolay ve ucuzdur. Kaliteli halılar, bakım masraflarında %30’a varan tasarruf sağlar.
Ses emicilik: Halı ve sert zemin döşemeleri arasında yapılan akustik testler, halının 10 kat daha fazla atmosferik gürültüleri absorbe ettiğini (emdiğini) ortaya koymuştur. Halı; ayak sesi, eko ve uğultuları elimine eder. Sessiz, sakin, huzurlu ve daha verimli bir ortam yaratır.
Güvenlik: Halı, en güvenli zemin döşemesidir. Sert zeminler (özellikle ıslak olduklarında) kaygan ve tehlikeli olabilirler. Halı, kaza ihtimalini ve bu nedenle oluşacak yaralanmaları azaltır.
Isı yalıtımı: Halı, ısı yalıtımı sağlamada verimli bir malzemedir. Kontrat halısı kullanımı %5’e kadar enerji tasarrufu sağlayabilir. Halı döşenmiş mekanları ısıtmak ve ortam ısısını korumak kolaydır.
Sağlık: Amaca uygun olarak seçilmiş, düzenli ve doğru yöntemlerle bakım ve temizliği yapılmış halılarda bakteri ve mikrop üreyemez. Halı döşenmiş mekanlardaki atmosferik kirlilik (uçuşan toz parçacıkları) sert zemin döşemelerine kıyasla yarı yarıya daha azdır. Uluslararası endüstriyel araştırma enstitüleri tarafından yapılan düzenli testler (GUT), bitmiş halının zararlı madde ve tortular içermediğini kanıtlamıştır.
Ortopedik rahatlık: Yumuşak ve esnek halı yüzeyi minder etkisi yapar. Vücut ağırlığını dengeli bir şekilde dağıttığı için sırt ve eklem ağrılarının önlenmesinde olumlu katkısı vardır.
Renk, desen doku
Renk, desen ve doku; özellikle kontrat halısının geniş yüzeylerde ve hakim dekorasyon ögesi olarak kullanıldığı durumlarda önem kazanır.Renk ve Desen: Açık renkli bir halı, alanın geniş ve havadar görünmesini sağlar. Güçlü ve koyu renkler sıcak bir atmosfer yaratır. Renk sadece estetik açıdan değil halının kir gizleme seviyesini belirlemek bakımından da çok önemlidir. Düz ve açık renkler halıdaki kirlenmeyi daha kolay gösterirken, koyu renkler açık renkli kir ve tüyleri (uçuntu) gösterirler. Orta tondaki renkler kirlenmenin görünürlüğünü en etkin şekilde azaltırlar. Halının deseni de kir gizleme hususunda önemli rol oynar. Kırçıllı (mouline) ve büyük desenli (zemin boşluğu fazla olan) halılar kirlenmeyi belli eder. Düzenli (organik, geometrik) desenler daha fazla kir gösterme eğilimi ve riski taşırken, düzensiz ve çok renkli desenler; kir ve lekelerin görünebilirliğini azaltırlar.
Desen, iç mekanın görüş alanlarını böler. Büyük desenler mekanda dar alan hissi, küçük desenler geniş alan hissi sağlarlar.
Ortamın trafik seviyesi ve kirlenme yoğunluğuna en uygun renk ve desende halı seçimi, bakım ihtiyacı ve maliyetlerini önemli ölçüde azaltır. Maksimum kir gizleme performansı; düzensiz halde serpiştirilmiş renklerle ya da düzensiz desenlerle elde edilir. Yoğun trafiğe maruz kalacak mekanlarda; orta koyulukta, olabildiğince çok renkli ve düzensiz desenlere sahip halılar en dengeli performansı sağlar.Doku: Halı yüzeyi; dokunma biçimi ve apre (halıya son şeklini verme, boyama, vb.) işlemlerine bağlı olarak, ışığı farklı şekillerde emer ya da yansıtır. Bu özellik halının görünümünü önemli ölçüde değiştirebilir. Duvardan duvara halı sektöründe kullanılan doku ve dokuma türleri aşağıda sıralanmıştır.
- Level Loop (Düz bukle – aynı hav yüksekliğinde)
- Textured Loop (Düzensiz bukle – çok düşük hav yükseklik farklılıklarına sahip)
- Multilevel Loop (Çok seviyeli bukle – birden fazla hav yüksekliğine sahip)
- Cut & Loop (Bukle – Kesik hav kombinasyonu)
- Tip Shear (Çok seviyeli bukle – yüksek havlar yontulmuş)
- Cut Pile (Kesik hav – aynı ya da farklı hav yüksekliğinde)
Yoğun trafik seviyesine maruz mekanlar için mutlaka kontrat halısı tercih edilmelidir. Bu amaçla, kontrat işi yapan uzman satış noktalarından ya da üretici firmalardan destek istemek gerekir. Piyasada satışa sunulan her halının yoğun trafik kullanımına uygun olmadığı unutulmamalıdır.
Tasarım: Halı tasarımı bir renk, desen ve doku kombinasyonudur. Tasarımda en önemli unsur; halının kullanım yeri ve amacıdır. Bu nedenle duvardan duvara halılar iki ana disipline ayrılır.
Ev Kullanımına Uygun Halılar: Konfor hissi ön plandadır. Rengi, deseni, dokusu ev dekorasyonuna ve trafik yoğunluğuna uygundur. Neredeyse sınırsız denebilecek sayıda alt disiplinleri vardır.
Yoğun Kullanıma Uygun (kontrat) Halılar: Dayanıklılık ön plandadır. Performans ve bakım ihtiyaçları yoğun kullanıma (high traffic) uygun biçimde tasarlanmıştır. Leke dayanımları en üst seviyelerdedir. Alev almazlık ve antistatik özellikler gibi bazı ekstra avantajları da vardır. Özellikle otel, tatil köyleri, bankalar, iş ve alış veriş merkezleri gibi mekanlar için tercih edilmelidir. Yoğun kullanıma uygun halıların (havaalanları vb. mekanlar için üretilen) daha üst sınıf türleri de vardır.
Kontrat halıları; son derece sade, düz, birbirinden bağımsız tasarımlara sahip olabileceği gibi, heyecan veren ve ortamdaki diğer unsurları da etkileyen hareketli tasarımlara kadar sınırsız seçenekler sunar. Prensip olarak; yoğun kullanıma uygun halıların ev için tercih edilmesinde bir sakınca yoktur. Evler için üretilmiş bir halının yoğun kullanıma maruz kalması halinde dayanabilmesi mümkün değildir.
Planlama süreci: Kontrat halı tercihinin temelinde “kalite” ve “maliyet” arasındaki ilişki yatar. Elbette, kaliteli bir ürüne ucuz fiyattan sahip olmak tercih edilen bir eğilimdir. Ancak seçim kriterlerini belirleyen kişinin düşük maliyet seçenekleri karşısında ihtiyatlı olması gerekir. Gerçek anlamda kaliteli ürünlerin sunduğu avantajlar ve üstün özellikler vardır. Halının ilk gün görünüşünü koruyabilmesi, dayanıklılığı, peformansı ve düşük bakım maliyeti yatırımınıza daha iyi bir getiri sağlayacaktır.
Halının performans ve bakım ihtiyaçları dikkatli bir şekilde analiz edilmelidir. Bu ihtiyaçlara verilen önem, döşemenin yapılacağı alanların doğasına bağlı olarak değişir. Tek alan içinde farklı özellik ve niteliklerde halı kullanımı da mümkündür. Trafik seviyesi, binanın değişik bölümleri arasında büyük farklılıklar gösterir ve buna bağlı olarak dayanıklı halı ihtiyacı değişir. Bir otelin döşenmesinde değişik ihtiyaçlar dikkate alınmalıdır.
Söz konusu ihtiyaçlar; kullanım amacı ve kullanım yeri (dayanıklılık), kolay bakım ve zerafet dengesiyle karşılanabilir. Müşteri bölümleri, çalışma alanlarına oranla daha lüks olma eğilimi gösterir. Resepsiyon alanı için seçilen halı; her tür hava şartları altında kullanılmaya ve yoğun trafiğe uygun olarak seçilmelidir. Koridorlarda sürekli ve doğrusal hareket olduğuna dikkat edilmelidir. Yatak odalarındaki halılar lüks olmalı ama genel kullanım alanları için tercih edilecek halılara oranla daha az kullanılacakları unutulmamalıdır. Bar ve restoranlarda kir ve lekelere karşı direnç özelliklerinin en üst seviyede olması gerekir.
Trafik seviyesi: Halı seçimi (planlama) sürecindeki ilk aşama, mevcut ve beklenen trafik yoğunluğunun analizidir. Lokasyon yeniden dekore ediliyorsa, eski halıdaki eskime ve yırtılma oranları çok iyi bir kılavuzdur. Genel anlamda üç tip trafik seviyesi söz konusudur.
Yoğun trafik: Devamlı olarak yüksek seviyede, doğrusal ya da dairesel trafiğe maruz kalan, yürüme yoluyla gelen kir ve döküntü potansiyeli içeren alanları tanımlar. Otel lobileri, restoranlar, satış mağazalarının giriş ve koridorları, okullar, havaalanları tipik yoğun trafik mekanlarıdır.
Orta trafik: Genellikle aynı doğrultuda yürümeye maruz kalan ve kir-döküntü taşınmasına uygun lokasyonları tanımlar. Açık ofisler, bankalar, otel koridorları ve müzeler bu tip yoğunluk yaşanan mekanlardır.
Hafif trafik: Ender olarak doğrusal trafiğe maruz kalan, düşük oranda ayakla taşınan kir ve döküntü riski içeren lokasyonlar içindir. Evler, özel ofisler, konferans salonları, otel yatak odaları, galeriler ve kütüphaneler bu türden alanlardır.
Statik koruma: Değişik materyallerin sürtünmesiyle statik elektrik meydana gelir. Düşük nem oranına sahip doğal gaz ve klimalı binalar elektrostatik yüklemeyi artırma eğilimi gösterirler. Bir halının elektrostatik yükleme oranı, insanın hissetme sınırı olan 2 kilovatı geçmemelidir (DIN 54345-ayakaltı testi). Halıda statik elektrik oluşmasını önleyen birden fazla yöntem vardır. Bu yönde bir ihtiyacın karşılanması için dikkat edilmesi ve bilinmesi gereken en önemli konu; kalıcı ya da geçici elektrostatik koruma sağlayan uygulamaların varlığının bilinmesidir.
Kirlenme ve lekelenme: Kir ve lekelere karşı özel koruma gerektiren alanların tespiti son derece kolaydır. Girişler, genel kullanıma açık salonlara giden yollar, yiyecek ve içecek servisi yapılan mekanlar kir ve lekelere karşı daha fazla koruma gerektirir. Bu alanlar için, yüksek seviyede kir ve leke koruması içeren kontrat halıları tercih edilmelidir. Bu tür halıların avantajlarının olduğu ve daha kolay temizlenebildikleri unutulmamalıdır.
Kirlenme ve lekelenme birbirlerinden farklı etkilerdir. Zamanla ve kullanıma bağlı olarak her tür tekstil ürünü kirlenir. Lekelenme lokal bir etkidir, lekeleyici maddenin cinsine (özelliğine) bağlı olarak sonuçları da farklılık gösterir. Uygun temizleyici malzeme ve yöntemler kullanıldığı taktirde bazı lekelerden kurtulmak mümkünken, bazı lekeler kalıcı olabilir.
Hiçbir tekstil ürünü ve halı tam anlamıyla leke tutmaz özellikte değildir. Doğru elyaf ve üretim metodunun seçimi, orta koyulukta renk, düzensiz desen tercihi ve günlük noktasal temizleme programları döküntülerin görünebilen etkilerini (kirlenme ve lekelenme) minimize etmeye yardım eder.
Renk ve ışık haslığı: Sera etkisinin yüksek olduğu (yüksek oranda cam kullanılmış) binalarda kullanılan ve direk güneş ışığına maruz kalan halılarda renk deformasyonu görülebilir. Halı seçilirken bu ihtiyacın belirtilmesinde ve ışık haslığı değerlerinin incelenmesinde yarar vardır. Hastaneler gibi sürekli sert temizlik gerektiren binalarda kullanılan ve su ya da kimyasallara maruz kalan halılarda renk deformasyonu olması kaçınılmazdır.
Alev almazlık: Ticari ve sosyal alanlara döşenen halıların ulusal alev almazlık standartlarına uygun olması gerekir. Bir halının alev almazlık seviyesi; kullanılan elyaf, dokuma türü, hav sıklığı, taban malzemesi, halı kaplanan zeminin türü ve döşeme sırasında kullanılan yapıştırıcılardan da etkilenir. Alev almazlık özelliği; tutuşma, alevin yayılma hızı ve büyüklüğüyle ilgilidir. Alev almazlık ve yanmazlık kavramları birbirinden farklıdır ve yanmaz özellikte halı yoktur.
Halı seçimini yapacak kişinin, alev almazlığın değerlendirilmesinde kullanılan ve ölçülebilir faktörleri (alev yayılması, petrol katkısı, duman çıkarma, vb.) düzenleyen mevzuatı bilmesi ya da bunların sağlanması konusunda halı üreticisine danışması gerekir.
Tekerlekli sandalye ve arabalar; Düzenli ve yoğun olarak tekerlekli sandalye ya da diğer tekerlekli ekipmanların (servis arabaları, vb.) kullanımını gerektiren lokasyonlar için halı seçiminde önemli detaylar vardır. Seçilecek halının, tekerleğin dönmesini engellemeyecek yapıda olması, elyafın bu trafiğe uygun olarak belirlenmesi şarttır.
Sürekli ve aynı noktalarda tekerlekli sandalye ya da ekipman kullanılıyorsa (sekreter masalarının altları, vb.); halı üzerine koyularak, tekerleklerin yıpratıcı etkisini önleyen elemanlar kullanmak yararlıdır. Bu tip aksesuarları, halı satış mağazalarında ya da hiper marketlerde bulmak mümkündür.
Döşeme altı ısıtma: Normal bir kontrat halısının (0.10 m2 K/W ile 0.17 m2 K/W arasında) ısı direncine sahip olduğu dikkate alınmalı, bu konu planlama aşamasında ısıtma sistemi satıcısıyla görüşülmelidir.
Döşeme altı geçişleri: Halı altında kalacak kablolara (elektrik, telefon, bilgisayar, vb.) ulaşma ihtiyacı başlangıçta göz önünde bulundurulmalı, ihtiyaç duyulacak alanlarda bu amaç için geliştirilmiş ankastrelerin kullanılmasına dikkat edilmelidir.
Elyafın önemi: Halının orijinal görünümünü ne kadar iyi koruyacağı, seçilen elyaf ve halının yapısına bağlıdır. Görünüm, dayanıklılık ve maliyet açısından göreceli avantajları olmasına rağmen, bu yararların kombinasyonu daha önemlidir.
Döşeme ve bakım: Halının serilmesi ve döşenmesi birbirinden farklı uygulamalardır. Halıdan uzun süreli performans elde etmek için üretici firmaların talimatlarına uygun ve doğru yöntemlerle döşenmiş olması gerekir. Duvardan duvara halıların döşeme uygulamalarında en çok kullanılan iki yöntem; yapıştırma ve altlık üzerine yerleştirmedir.
Performans beklentisi ve döşenecek alanın boyutlarına bağlı olarak bu yöntemlerden biri ya da ikisi birlikte uygulanabilir. Doğrudan yapıştırma metodu; boyut stabilizasyonunun kritik olduğu, yoğun ya da tekerlekli trafiğe maruz kalan geniş alanlar için en iyi seçimdir. Altlık üzerine döşeme; daha fazla yumuşaklık (konfor) beklentisi olan ve ekstra gürültü azaltmanın arzu edildiği durumlar için daha uygundur. Hangi yöntem tercih edilirse edilsin, döşeme işinin mutlaka düzgün, kuru, temiz zemine ve uzman döşeme personeli tarafından yapılması gereklidir.
Halı bakımı: Halı bakımı doğru ürünün seçimiyle başlar. Seçilen halı ihtiyaca uygun değilse, verimli bakım imkansız olmasa da oldukça zordur. Doğru seçilmiş bir halıya yapılan düzenli bakım; sıkışmış kirlerden kaynaklanan aşınmayı, kir ve lekelerin görünürlüğünü minimize eder, halınızın efektif ömrünü uzatır, ilk gün görünümünü korur ve yapılan yatırımın getirisini artırır.
Halı seçimi sürecinin bir parçası olarak bakım programı da planlanmalıdır. Halı döşenmiş bir ofis için hazırlanmış örnek bakım programı aşağıdadır.
Halıyı koruyucu önlemler: Halının kirlenmesini azaltacak uygulamalar vardır. Dış çevrenin bakımlı ve temiz tutulması, giriş kapıları önlerine koyulacak paspas ve ızgaralar, asansör içlerine yerleştirilecek (değiştirilebilir) halı parçaları ve benzeri uygulamalarla sağlanacak “kir bariyerleri” halınızın kirlenmesini geciktirir. Bu önlemler toz ve kirin bina içine girmeden toplanabilmesine yardım eder.
Günlük temizlik: Günlük yaşamın sürdüğü alanlarda uçuntu ve döküntüler de vardır. Giriş kapıları ve asansör paspasları da dahil olmak üzere yapılacak sık ve düzenli vakumlama (elektrik süpürgesiyle temizlik), kir partiküllerini halıya yerleşmeden kaldırmanın en verimli ve ekonomik yoludur. Acil ihtiyaçlar için leke çıkarıcı ürün ve aletlerin el altında bulundurulması yararlı olur.
Halı bakımı: Düzenli olarak yapılan önleyici ve aktif bakımın (plan A), reaktif ve onarıcı bakıma (plan B) üstünlüğü tartışılamaz. Aşağıdaki diagram sadece acil durumlarda bakım yapıldığı taktirde yüzey görünümünün çok daha hızlı bir şekilde kötüleştiğini göstermektedir…
Periyodik derinlemesine temizlik: En verimli ve düzenli temizlik prosedürleri uygulansa da %100 temizlik sağlanamaz. Bu aşamada periyodik ve profesyonel (derinlemesine) temizlik devreye girer.
- Tüy Dökmeyen Halı Nedir ?
-
Günümüzün en popüler iplik çeşidi olan polyamid (polliamide) ham maddeli iplikler, yıpranmaya karşı dayanıklı, esnek, mobilyanın ağırlığına ve hareketine dirençli ve aynı zamanda göz alıcı renkler sağlayabilen bir malzemedir. Leke tutmayan temizliği kolay ham madde olarak bilinen polyamid esaslı halı, silinebilir, yıkanabilir ve kirleri belli etmez dökülen tozu kiri gizleyebilen bir yapıda olması nedeniyle az ya da yoğun trafiğe sahip, her türlü kullanım alanı için uygundur. Alev almayan, yanmayan polyamid halı aynı zamanda tüy vermez, tüy çıkarmayan, yüksek ısı olan alanlarda, sürtünme ile ısınabilecek halı daha çabuk deforme olur, halı türleri içinde sürtünmeye karşı ısınması en az olan ham madde polyamid halıyı oluşturur, baskıya karşı ezilmez, tüy dökmeyen halılar içerisinde bir çok özellikte gösterdiği başarıyı tüy elyaf vermeme konusunda da gösterir, görünümünü en iyi şekilde koruyan ve leke tutmazlık konusunda da en başarılı elyaf olması nedeniyle çoğunlukla duvardan duvara halı üreticileri tarafından kullanılmakta insan sağlığı açısında polyamid ham madenin direk vücuda temas eden farklı iplik türleri açısından herhangi bir hastalığa neden olmaz her mekanda her ortamda konut, ofis, hastane, yurt, kreş, anaokulu, spor salonları ev ve ticari tüm alanlarda öncelikli ve özellikle tercih edilmektedir.
Aşınmaya Dayanıklı En İyi Halı Üretimi Polyamid Esaslı Halı’dır.
duvardan duvara halı’da polyamid elyaftan iplik haline dönüştürülen ve dokumadan geçirilen ürünün halı haline dönüşmesi, sürecini Konunun Uzmanı, Zemin Kaplama Malzemeleri Sanayicileri İş adamları Derneği Başkanı Ali Eman’a sorduk.Halı üretim sürecinde polyamid ipliğin önemini açıklar mısınız ?Halı Üretim sürecinde kullanılan ham madde teknik özellikleri ve Elyaf seçimi, halının kalitesine karar vermek demektir, polyamid 30 yılı aşkın süredir kullanılıyor ve başarısı ve güvenilirliği kanıtlandı. Sadece, en dayanıklı, sağlıklı, leke tutmaz, tüy vermez, koku yapmaz, tekstil tabanlı, antibakteriyel, antistatik halılar kalite standartlarına uygun olarak polyamid halılar tüm bu özellikleri taşıyabiliyor.
Polyamid elyaf, mekanın uzun süre yeni ve güzel görünmesini güvence altına alıyor. ofisler, kurumlar, şirketler holding merkezleri, genel müdürlük binaları, taahhüt işleri ve mimari çalışmaların kendine has beklentilerine ancak elyaf ham maddesi polyamid olduğunda kullanım ihtiyaçlarına cevap verebiliyor. polyamid elyafından yapılan halılar olağanüstü aşınma direncine sahiptir.
Polyamid halı orijinal yüksekliğini herhangi bir aşınma veya doku kaybı göstermeden uzun süre koruyor. uzun süreli kullanımlarda polipropilen halı ise aynı başarıyı gösteremiyor, deney sonuçlarında poliproplen yoğun kullanımda dokusunu kaybettiği görülüyor, bundan dolayı uzun yıllar dayanıklı, antistatik, antibakteriyel, koku yapmayan, leke tutmayan, alev almayan, görünümünde keçeleşmeyen, parlak duruşunu uzun yıllar koruyan halı dediğinizde hepsini tek bir halıda bulabilirsiniz buda polyamid halı’dır.
- Polyamid Halı Nedir ?
-
NEDEN POLYAMİD İPLİKTEN DOKUNMUŞ HALI TERCİH ETMELİYİZ ?
Günümüzün en popüler iplik çeşidi olan polyamid, yıpranmaya karşı dayanıklı, esnek, mobilyanın ağırlığına ve hareketine dirençli ve aynı zamanda göz alıcı renkler sağlayabilen bir malzemedir. Leke ve kir emmeyen bir yapıda olması nedeniyle az ya da yoğun trafiğe sahip, her türlü kullanım alanı için uygundur.
Kimyasal dayanımı yeterince kuvvetlidir. Asit ve bazlara dayanımı vardır. Bünyesine su ve nem alma oranı oldukça yüksektir. Bu yüzden boyutsal ölçü değişimine uğrar. Hassas toleranslarda dikkat edilmesi gerekir. Nem emilimi yüzünden anlık darbe ve titreşimlere karşı dayanımı vardır böylece dinamik gerilmeler, bünyede yok edilir.Sentetik elyaflar arasında polyamid doğası itibarıyla antibakteriyel’dir, kazandırılan özelliklerden bazıları ise antialerjik, antistatiktir, alev almaz, ısıya karşı dayanıklı, görünümünü en iyi şekilde koruyan ve leke tutmazlık konusunda en başarılı elyaf olması nedeniyle dünya genelinde duvardan duvara halı üreticileri tarafından kullanılmakta konut ofis ve ticari alanlarda özellikle tercih edilmektedir. mekanik dayanımı çok iyi bir malzemedir.
Halı üretim sürecinde polyamid ipliğin önemini açıklar mısınız ?
Halı Üretim sürecinde kullanılan ham madde teknik özellikleri ve Elyaf seçimi, halının kalitesine karar vermek demektir, polyamid 30 yılı aşkın süredir kullanılıyor ve başarısı ve güvenilirliği kanıtlandı. Sadece, en dayanıklı, sağlıklı, leke tutmaz, koku yapmaz, tekstil tabanlı, antibakteriyel, antistatik halılar kalite standartlarına uygun olarak polyamid halılar tüm bu özellikleri taşıyabiliyor.
Polyamid elyaf, mekanın uzun süre yeni ve güzel görünmesini güvence altına alıyor. ofisler, kurumlar, şirketler holding merkezleri, genel müdürlük binaları, taahhüt işleri ve mimari çalışmaların kendine has beklentilerine ancak elyaf hammaddesi polyamid olduğunda kullanım ihtiyaçlarına cevap verebiliyor. polyamid elyafından yapılan halılar olağanüstü aşınma direncine sahiptir.Polyamid halı orijinal yüksekliğini herhangi bir aşınma veya doku kaybı göstermeden uzun süre koruyor. uzun süreli kullanımlarda polipropilen halı ise aynı başarıyı gösteremiyor, deney sonuçlarında poliproplen yoğun kullanımda dokusunu kaybettiği görülüyor, bundan dolayı uzun yıllar dayanıklı, antistatik, antibakteriyel, koku yapmayan, leke tutmayan, alev almayan, görünümünde keçeleşmeyen, parlak duruşunu uzun yıllar koruyan halı dediğinizde hepsini tek bir halıda bulabilirsiniz bu da polyamid halı’dır.
- Rip Halı Halıfleks Nedir ?
-
Halıfleks Genel Tabirle Döşemelik Halıya denmektedir. Diğer taraftan Duvardan Duvara Döşemelik Halının Başlangıç Kalitesi Olan Teknik Adı ; Rip Halı ile özdeşleşmiştir. Rip Halı Keçe Tipli elyaf hammadde ile Yiv ve Set biçiminde makinalarda dokunmuş olan halıdır.
Halıfleks ; Zemininizi tamamen saran, duvardan duvara açık alan kalmadan en ekonomik maliyetle uygulanan,
en ucuz zemin örtüsüdür, sıcak yer döşemesi olan halıfleks ürünü konforlu mekanları aynı zamanda bakımı kolay yapılan, çabuk yere serilen, görsel olarak yerinizde estetik görünüm sağlayan, mutluluğunuzun zeminini oluşturur, yer döşeme, yer kaplama malzemeleri içerisinde, halıflex denilen ürün teknik olarak üretim aşamasında elyaf halinde gelen harman olefin eşit anda makine yüzeyine yayılarak iğnelemeye girer, şekil alması için paleralel çizgiler halinde Yüksek Doku ile Kısa Dokuyu barındıran, Yiv ve Set biçiminde iğnelenen OLEFİN elyaf arka yüzeyi yapıştırıcı tutkal sırt tabakası (Lateks , kalsit) ile kaplanır, Üzerinde bulunan elyaf Poliproplen, Polyester veya Polyamid’dir. Zemin ve duvar kaplaması olarak kullanılır. öncelikle başlangıçta beklenen özelliği estetik görünüm, ses yalıtımı, ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu sağlamasıdır. Ayrıca diğer özellikleri aşağıdaki gibidir.Çünkü; Halıfleks ürünlerimizde, sınırsız renk seçeneği içerisinden duvarınızın rengine uydurmanız mümkündür, beklentiniz perdeniz ile koltuğunuzun desenini düşünerek kombine etmek isterseniz buda mümkündür.
Çünkü; Halıfleks istediğiniz miktarda alıp kullanabilirsiniz. Dekoratif amaçlı az bir miktar sehpanızın altında yada odanızı renklendirmek için odanızı döşeyebilir veya evinizin tamamını duvardan duvara halı ile kaplayabilirsiniz. İstediğiniz şekilde, kestirebilir veya kesabilirsiniz.
Çünkü; Halıfleks’in Kullanım alanı hayal ettiğiniz her yerdir. Yaşam alanları içerisinde dikkat ettiğiniz her yerde görebilirsiniz, sizde istediğiniz her yer de kullanabilirsiniz, örnek vermek gerekirse bir sinema salonu zemini, veya duvarı, bir müze, ofis, cami, yurt, medrese, yuva, kreş, kuran kursu, ticarethaneler, alışveriş merkezi, fabrika, işletme, plaza, mağaza, düğün salonu, konut, panel, konferans, toplantı, tiyatro, sinema salonları gibi alanlarınızı istediğiniz şekilde en güzel zemin görünüme kavuşturur.
Çünkü ; Halıfleks Estetiktir. Serildiği yerlerde şık görünümü herkesi etkiler.
Çünkü ; Halıfleks anti bakteriyeldir, doğal yapısı gereği bakteri üremesi mümkün değildir.
Çünkü Halıfleks Ekonomiktir, cazip fiyat avantajı ile bütçenize zarar vermez.
Çünkü Halıfleks dayanıklıdır, uygulandığı serildiği mekanlarda uzun yıllar hizmet eder.
Çünkü Halıfleks ; Konforludur, uygulandığı mekanlar ile size rahatlık ve huzur kazandırır.
Çünkü ; Halıfleks anti statiktir, statik elektrik üretmez, iletkendir.
Çünkü ; Halıfleks anti alerjiktir, alerji yapacak kimyasallar ve partikül barındırmaz.
Çünkü Halıfleks Akustiktir, içerideki sesin yankı yapmasını önler.
Çünkü; Halıfleks Ses yalıtımı yapar, halılex’in üstünde yürüdüğünüzde alt kata veya üst kata sesin gitmesini önler. Ortalama kalitesine göre 30 desibel civarında sesin dışarıya çıkmamasını sağlar.
Çünkü Halıfleks Tüy dökmez tüylenme yapmaz.
Çünkü Halıfleks Isı yalıtımı yapar içerideki ısıyı muhafaza eder, dışarından gelen soğuğu önler.
Çünkü Halıfleks Enerji tasarrufu sağlar.
RİP HALI HALIFLEKS 4MM KALINLIK
FUAR TİPİ HALIFLEKS 650 – 700 GR./ M2
- Antibakteriyel Halı Nedir ?
-
Antibakteriyel Halı ; mayt, güve, mikroorganizma oluşumunu engelleyen akrilik emülsiyon esaslı özel kimyasalların halının dokunmasının ardından ürünün yüzeyine boyama makinasından katman atılması, komple kaplanması, püskürtülmesi ya da enjekte edilmesi ile sağlanır.Bu kalıcı uygulama sayesinde bakteri ve mikroorganizmaların uzun süre üründen uzak tutulmasını sağlar. Bu özellik ürünün imal edildiğinde eğer ham madde bu özellikte üretilmemiş ise malzemeye son aşamada uygulanır, genel anlamda antibakteriyel halı ham madde cinsinin kendisinde olmayan sonradan kazandırılan bir koruyucu tabakadır.
- Metrekare Nedir, Nasıl Hesaplanır ?
-
Metrekare hesabı dediğimiz şey alan ölçü birimidir.
Dört Kenarı 1 metre olan bir kare’ye 1 metrekare’dir.alanın yüzey ölçüsü hesaplaması metrekare olarak değerlendirilir.Alan Ölçümü En (metre) İle Boy’un (metre) Çarpımı Sonucu Çıkan Miktar’aMETREKARE denir.Örnek; eni 4,00 metre x boyu 5,00 metre olduğunda = 20,00 metrekare’dir.her alanda duvar, tavan, zemin, arsa, daire, veya bir cisim, ürün, metrekaresi bu şekilde hesaplanır.Evinizin metrekaresini hesaplamak istiyorsanız, bu aslında dikdörtgen bir cismin alanını hesaplamak demektir.
Bir alanın kısa kenarı ile uzun kenarlarının çarpımına eşittir. Sizin evinizin alanını metrekare cinsinden bulmak için, evinizin birbirine birleşen kısa ve uzun komşu iki duvarını dışarıdan metre cinsinden ölçün. Ölçtüğünüz bu iki değeri birbiriyle çarpın. Bulduğunuz sonuç evinizin metrekaresidir.
Bulmuş olduğunuz sonuç sizin evinizin brüt alanıdır. (Genellikle kiralama ve satışlarda brüt alan kullanılır.) Evinizin net metrekaresini bulmak için, evdeki duvar kalınlıkları, merdiven ve asansör boşlukları, elektrik şaftları gibi kullanılamayan alanları hesaptan çıkarmanız gerekir. Net metrekareyi şu şekilde ölçebilirsiniz: Evin tüm odalarının (mutfak, tuvalet, banyo vs. dahil) metrekaresin tek tek hesaplayıp, bulduğunuz değerleri birbiriyle toplayın. Tek bir odanın alanını bulmak için ise odanın (eğer oda dikdörtgen şeklindeyse) komşu iki duvarının metre cinsinden ölçün ve ölçtüğünüz değerleri birbiriyle çarpın. Böylece tüm odaları ölçtükten sonra sonuçları birbirleriyle toplayın ve evinizin net metrekaresini bulun.
Metrekaresini hesaplayacağınız şey her zaman dikdörtgen şeklinde olmayabilir. Örneğin dikdörtgen şeklinde olmayan bir arsanız varsa bunun alanını bulmak şüphesiz daha zordur. Böyle durumlarda arsanın şeklini bir kağıda çizin ve bildiğiniz şekillere bölmeye çalışın. Örneğin şeklin üzerine çizeceğiniz bir kaç çizgi ile arsanın şeklini 1 dikdörtgen ve 2 dik üçgen şeklinde bölümlere ayırabilirsiniz. Daha kompleks şekillere burada girmeyeceğiz ama bir dikdörtgenin alanı komşu iki kenarının çarpımına, bir dik üçgenin alanı birbirine dik olan iki kenarın çarpımının yarısına eşittir. Bölümlerin alanını bulduktan sonra bunları toplayarak, toplam alanı bulabilirsiniz.
Bir çok halıda halının metrekaresi halının arka yüzeyinde bulunan etikette yazmaktadır. Ancak eskimeye bağlı olarak etiket sökülmüş yada yazılar okunmayacak hale gelmiş olabilir.Halı Metrekare Hesaplama
Halılarınızın metrekaresini hesaplamak için halının eni ve boyu metre yardımıyla ölçülür ve çıkan sonuçlar birbiri ile çarpılır.Örnek: En: 2,00 m Boy: 3,00 mHesap; 2,00 m x 3,00 m = 6,00 metrekaredir.
BOYU : 3,00 METRE - Kontrat Proje Halısı Nedir ?
-
EMAN HALI zemin ve duvar kaplamaları iç dekorasyon alanlarında hizmet vermektedir.
ürün portföyünü geniş bir yelpaze ile her geçen gün arttıran şirket, otel halıları, kontrat halılar, proje halıları, ithal ve yerli duvardan duvara halılar, pvc zemin kaplama malzemeleri, laminant, laminat, lamine, masif parkeler, homojen, heterojen zemin kaplamalar, jel tabanlı halılar, kaymaz halılar, kaymayan yolluklar, jel tabanlı paspaslar, ev, işyeri, okul, hastane, ofis, cami ve her türlü yerleşke ve mekanlara özel zemin sistemleri oluşturmaktadır.
özel olarak tasarlanmış kalite, desen ve renklere sahip otel halılarının (kontrat halılar) tasarım, örnekleme, üretim ve uygulamaları konularında uzmandır. Bu kapsamda özellikle “Chromojet™ Teknolojisi” ile üretilen, standart üretimlerden çok farklı ve üst kalitedeki Polyamide (PA) ve DuPont Antron™ Polyamide 6.6 (PA 6.6) esaslı otel halılarının tasarım ve üretimlerini yapmaktadır.
Tasarım ekibi; projelerin ihtiyaçlarını dikkate alarak, metraj (ölçü) hesapları, kullanım amacına uygun ürün kalitesinin belirlenmesi, desen ve renk seçimleri, vb. etüdleri hazırlıyor, analiz ediyor ve size özel çözümler sunuyor. Uygulama alanları; oteller, turistik tesisler, resmi ya da özel sektöre ait binalar, iş ve alışveriş merkezleri, üst düzey ofisler, hastaneler, bankalar, üniversiteler, hava alanları, eğlence merkezleri, vb. yerleşkelerdir.
Özgün desen ve renklerden oluşan geniş ürün yelpazesi, deneyimli uygulama ekipleri, asla taviz vermediği titiz ve kaliteli hizmet anlayışı en önemli farkı.
Zemin Kaplamaları başlığı altında; Amerika ve Avrupa’nın lider marka ve ürünlerine ait temsilcilikleri mevcut olan profesyonel firma olan EMAN HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI, yaşanacak mekanlara özel ürünler, göz alıcı zeminler oluşturma iddiasını eğer ayaklarınız konuşabilseydi sloganı ile sunuyor…